Annabel

scrisa de Kathleen Winter

Annabel de Kathleen Winter Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Annabel 26.6 lei *
Annabel 34.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Kathleen Winter
Traducator (i): Ada Tanasa
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-973-46-2835-3
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Annabel, primul roman semnat de Kathleen Winter, abordeaza cu profunzime, sensibilitate si indrazneala una dintre temele cele mai controversate ale epocii contemporane: identitatea sexuala. Intr‑un sat pitoresc si indepartat de pe coasta Labradorului, unde rolurile barbatilor si ale femeilor sint guvernate de traditie, nasterea unui copil hermafrodit zguduie din temelii fericirea casnica a familiei Blake. Copilaria invaluita de mister a lui Wayne sta sub semnul ambiguitatii sexuale si al amenintarii cu demascarea publica. Lucrurile se complica si mai mult in momentul atingerii maturitatii sexuale, cind descopera ca organismul lui are capacitatea de a se reproduce singur. Kathleen Winter surprinde cu subtilitate si elocventa drama unui personaj singular, care se lupta sa‑si gaseasca locul intr‑o lume guvernata de tipare sexuale stricte, si in acelasi timp frumusetea inegalabila a peisajelor scaldate in luminile nordului din acest colt al Labradorului.

„Romanul lui Kathleen Winter anunta nasterea unui mare scriitor.” (Kirkus Reviews)

„Oricit de deosebite ar fi cele doua sexe, ele se amesteca totusi. In orice faptura omeneasca se petrece o oscilatie intre un sex si celalalt si, adesea, doar hainele mai pastreaza infatisarea barbateasca sau femeiasca, in timp ce, dedesubtul lor, sexul dezminte aparenta.” (Virginia Woolf)

„Un roman despre secrete si taceri. Cititi-l, caci ascunde o poveste care-si vrajeste cititorul pina la ultima vorba, cititi-l, caci poate veti gasi in el raspunsul la intrebarea vietii voastre: Ce sintem noi?” (The Globe and Mail)


Carti similare cu Annabel

Bebelusul

Bebelusul

de Marie Darrieussecq

mai mult
Gradinile finzi-contini

Gradinile finzi-contini

de Giorgio Bassani

mai mult
Necunoscuta din Tanger

Necunoscuta din Tanger

de Christine Mangan

mai mult



Recenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2016-03-29 18:46:07 Rating:

„Annabel” este cea mai frumoasă carte pe care am citit-o în ultima vreme; nu are caracteristicile unui debut – de multe ori previzibil, șchiopătând, cu suișuri și coborâșuri stilistice și tehnice.

A apărut la noi în 2012 și m-a dus cu gândul, datorită temei ce a întors pe multe părți identitatea sexuală și greutățile întâmpinate pentru conturarea și afirmarea acestei...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Corina Moisei
Recenzii: 3
Carti citite: 2

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68