Poftă de ciocolată

scrisa de Care Santos

Poftă de ciocolată de Care Santos Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poftă de ciocolată 25.53 lei *
Poftă de ciocolată 29.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Care Santos
Traducator (i): Jana Balacciu Matei
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-606-779-007-8
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Cărţile scriitoarei Care Santos sunt traduse în peste 20 de ţări. În 2014 Poftă de ciocolată a fost distins cu Premio Ramon Llull, cel mai important premiu literar catalan.

Sara, Aurora, Marianna – trei femei din trei secole, unite de pasiunea pentru ciocolată, cărora destinul le-a scos în cale aceeaşi ciocolatieră fină, din porțelan alb, produsă în Secolul Luminilor în manufacturile de la Sèvres. Un triptic fascinant, care reface, în sens invers, în scriituri şi pe tonalităţi diferite, dincolo de captivantele istorii personale, povestea parfumatei băuturi coborând în timp din prezent până în secolul XVIII, de la sofisticata ciocolată cu condimente de astăzi la cea artizanală. „Aerul pe care îl respiră“ personajele – reale și imaginare, îmbibat de aromele ciocolatei și de magia ariilor celebre, le îmbibă, la rândul lui, toate trăirile – dragoste, trădare, dorințe, ambiții – în orașul dulciurilor și al operei, Barcelona.

„Îmi place să construiesc o poveste pornind de la lucruri mărunte, iar ciocolata este unul dintre lucrurile mărunte care îmi oferă pretextul de a vorbi despre istoria mare.“ (Care Santos)


Carti similare cu Poftă de ciocolată

Dragostea teresei hennert

Dragostea teresei hennert

de Zofia Nalkowska

mai mult
Dresura libera

Dresura libera

de Gheorghi Semionov

mai mult
Bătrânii ticăloși

Bătrânii ticăloși

de Kingsley Amis

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-10-21 07:45:37 Rating:

Viața e ca o ciocolatieră. În ea încap porții mai mici sau mai mari de ciocolată dulce sau amară, momente frumoase sau neplăcute. Se-ntâmplă câteodată să avem porție dublă de clipe neplăcute, să ne doară atât de mult sufletul încât să avem impresia că viața nu mai are nici un sens, că se sparge precum un vas, precum o ciocolatieră. Apoi prindem speranță și încredere că va fi mai bine,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135

doris.oprea
Recenzii: 0
Carti citite: 60