Unde sunt? > Acasa > Carti > Romane istorice > Romanul

Romanul

scrisa de Mika Waltari

Romanul de Mika Waltari Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Romanul 44.96 lei *
Romanul 49.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Mika Waltari
Traducator (i): Andreea Nita, Polika Szasz
Numar de pagini: 576 pagini
ISBN: 978-973-46-5722-3
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Publicat în anul 1964, Romanul este ultima din seria marilor opere istorice ale lui Mika Waltari, încheind trilogia din care mai fac parte Egipteanul și Etruscul. Cartea zugrăvește destinul lui Minutus Lausus Manilianus, fiul lui Marcus Mezentius din romanul Secretul împărăției. Ajuns la vârsta maturității, Minutus își scrie memoriile pentru folosul fiului său, reconstituind astfel universul Romei antice din perioada împăraților Claudius și Nero. Minutus își începe călătoria la vârsta de cincisprezece ani și străbate Imperiul Roman din orașul natal, Antiohia, până în Roma, Britania, Corint și Ierusalim, trecând prin numeroase aventuri. Minutus aleargă după faimă, avere și statut social, însă ajunge să plătească pentru lăcomia lui. Pe lângă personajele faimoase din istoria Romei, povestea aduce în prim-plan și începuturile creștinismului, urmărind soarta apostolilor Petru și Pavel, dar și persecuțiile împotriva adepților noii „superstiții”.

„Romanul dovedește atâta prospețime și vigoare, încât pare a explora teritorii cu totul noi.” (New York Post)

„Maestrul absolut al romanului istoric.” (Le Monde)

„Contemporan al uneia dintre cele mai decadente epoci din toate timpurile, Minutus – cel neînsemnat – este martorul convertirii la creștinism a tatălui și a mamei lui vitrege, urmărește îndeaproape viața apostolului Pavel, se lasă implicat în cumplita persecuție a evreilor și a creștinilor, apropiindu-se de creștinism abia spre sfârșitul vieții. De o autenticitate remarcabilă, Romanul lui Waltari oferă o incursiune în Roma antică prin intermediul nenumăratelor detalii ce recompun viața de zi cu zi a acelei epoci.” (Kirkus Reviews)


Carti similare cu Romanul

Sotia plantatorului de ceai

Sotia plantatorului de...

de Dinah Jefferies

mai mult
Surorile boleyn

Surorile boleyn

de Philippa Gregory

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!