Colind de Crăciun

scrisa de Charles Dickens

Colind de Crăciun de Charles Dickens Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Adevarul
Autor (i): Charles Dickens
Traducator (i): Petronela Negosanu
Numar de pagini: 448 pagini
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Colind de Crăciun este o carte cu povestiri ale lui Dickens ce cuprinde povestirile „Colind de Crăciun“, „Greierul casei“, „Clopotele“, „Lupta vieţii“, „Omul bântuit şi pactul cu fantoma“.

În 1824, ziarul londonez „Sunday Telegraph“ l-a proclamat pe Charles Dickens (1812 - 1870) drept „omul care a inventat Crăciunul“, întrucât, prin povestirile sale, a reînviat tradiţiile acestei sărbători în familii.

Povestirea Colind de Crăciun îl are în centru pe unchiul Scrooge, un avar cu inima de piatră, miraculos metamorfozat însă de spiritul Crăciunului. Personajul se întâlneşte cu fantomele Crăciunului trecut, ale prezentului şi ale viitorului apropiat, care îl ajută să redevină un om bun. Fantomele îi reamintesc faptul că s-a obişnuit să fie un om morocănos, fără lumină în ochi şi fără bucuria de a trăi clipa şi de a face daruri celor dragi din jurul său. În apropierea Crăciunului, Scrooge îşi dă seama de contrastele personalităţii sale. Actorul Jim Carrey joacă patru roluri diferite în versiunea din 2009 a filmului de animaţie, „O poveste de Crăciun / A Christmas Carol“, regizat de Robert Zemeckis.

Englezii au ajuns să asocieze sărbătoarea Naşterii lui Hristos cu peisajele feerice de iarnă, cu atmosfera caldă din familie descrisă de Dickens. Astfel, unchiul Scrooge a devenit şi unul dintre personajele celebre ale literaturii universale. Cartea este o lecţie de viaţă pentru copii, care sunt învăţaţi să fie omenoşi.

Bătrânul avar şi hrăpăreţ, aspru şi de neclintit, fără pic de compasiune pentru cei din jurul său, arată că, datorită miracolului sărbătorilor, oamenii se pot schimba.


Carti similare cu Colind de Crăciun

Micul camion albastru

Micul camion albastru

de Alice Schertle

mai mult
Domnul bliss

Domnul bliss

de J.R.R. Tolkien

mai mult
Shrek

Shrek

de William Steig

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-01-08 08:28:06 Rating:

Inițial am crezut că-i o singură poveste, însă după ce-am răsfoit cartea și am văzut cuprinsul mi-am dat seama că de fapt sunt cinci. Toate poveștile se petrec în preajma Crăciunului și încearcă să scoată în evidență faptul că de multe ori trăim orbește, nu apreciem ce avem și nu suntem conștienți de efectele comportamentului nostru.

Charles Dickens are un stil aparte...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135