Ghetsimani 51

scrisa de Dan Stanca

Ghetsimani 51 de Dan Stanca Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ghetsimani 51 26.96 lei *
Ghetsimani 51 28.45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Dan Stanca
Numar de pagini: 296 pagini
ISBN: 978-973-23-3099-9
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Dan Stanca demonstreaza si in aceasta carte viziunea sa asupra vremurilor moderne care, oricat de opace, sint totusi vizitate de miracol.

In cautarea radacinilor povestii misterioase despre originea familiei lui, un american repudiat pentru publicarea unei fotografii controversate, facute in timpul tragediei din 11 septembrie 2001, ajunge in Romania si constata cu surprindere ca s-a intors cu 60 de ani in urma, in epoca stalinista. Personaje precum patriarhul Iustinian, liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ana Pauker sau Petru Dumitriu evolueaza pe linia fina de demarcatie dintre realitatea istorica si fictiune. Evocarea celebrului loc din Evanghelii – Ghetsimani – nu este intimplatoare, intrucit intreaga poveste se afla sub semnul aurei sacre a sacrificiului. Figura martirica a cartii este un teolog catolic polonez, refugiat in Romania dupa invadarea tarii sale in toamna anului 1939, iar toate firele povestii duc catre Maximilian Kolbe, faimosul prelat catolic beatificat de Vatican in timpul pontificatului lui Paul al VI-lea.

„Am scris cartea aceasta avand ca punct de plecare un documentar difuzat de televiziunea nationala, pe 11 septembrie 2008. Documentarul se intitula The Falling Man si prezenta destinul tragic al uneia dintre miile de victime ce se aflau in turnurile gemene in dimineata fatidica.

Al doilea punct de plecare a fost o nuvela scrisa in anii ’80 despre o greutate de citeva tone care, in mod miraculos, desprinsa din cirligul macaralei, ramine suspendata in aer, sfidind gravitatia. Cind am scris povestirea, era in lucru santierul de la Parcul Eroilor, unde Ceausescu voia sa-si construiasca o alta «ctitorie». Zona era impinzita de macarale-gigant Coles, care deplasau pachete enorme de placi de beton. M-am intrebat: ce s-ar intimpla daca o asa incarcatura ar cadea?“ - Dan Stanca


Carti similare cu Ghetsimani 51

Manhattan transfer

Manhattan transfer

de John Dos Passos

mai mult
Dulciuri amare

Dulciuri amare

de Roopa Farooki

mai mult
Pupa russa

Pupa russa

de Gheorghe Craciun

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!