Hotel Iris

scrisa de Yoko Ogawa

Hotel Iris de Yoko Ogawa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Yoko Ogawa
Traducator (i): Iuliana Oprina
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 978-973-689-676-7
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Autoare a peste 20 de opere de fictiune, recompensata cu importante premii literare, tradusa in peste 20 de tari, scriitoarea Yōko Ogawa este o voce majora din literatura japoneza actuala. Romanul Hotel Iris poate fi interpretat ca o replica stralucita la Lolita lui Nabokov.

Ce au in comun un traducator taciturn, vaduv de mai bine de 20 de ani, care traieste izolat pe o insula, si o fata de 17 ani, frumoasa, ce isi ajuta mama sa administreze hotelul familiei din oraselul turistic de pe coasta? De ce se ascunde barbatul departe de forfota litoralului? Exista voci care spun ca sotia traducatorului nu a murit de moarte buna. Oare esarfa zdrentuita si cu pete de sange descoperita de Mari in casa lui a fost arma crimei? Si atunci, ce o atrage pe tanara la el? Pericolul – atat de ispititor pentru o adolescenta bruscata de o mama prea severa –, sau intuitia unei afinitati improbabile? In Hotel Iris, Yoko Ogawa construieste cu mana sigura panopticul obsedant al fantasmelor violente care se nasc in mintea celor condamnati la singuratate.


Carti similare cu Hotel Iris

Femeia din Orient Express

Femeia din Orient Express

de Lindsay Jayne Ashford

mai mult
Mecanica inimii

Mecanica inimii

de Mathias Malzieu

mai mult
Eva luna

Eva luna

de Isabel Allende

mai mult



Recenzii

crissis95 crissis95 pe 2018-06-27 07:27:53 Rating:

Prima carte scrisă de un autor japonez... din păcate a fost o experiență proastă.
Ca un pro, este faptul că se citește extrem de rapid (3-4 ore) în ciuda modului puțin cam “ciudat” scris - exprimarea la persoana a III-a și a I-a.
Problema mea cea mai mare a fost că nu mi-am putut scoate din cap pe tot parcursul lecturii faptul că este...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

crissis95
Recenzii: 59
Carti citite: 63