Povestea lui Jun Do

scrisa de Adam Johnson

Povestea lui Jun Do de Adam Johnson Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Adam Johnson
Traducator (i): Mihaela Negrila
Numar de pagini: 536 pagini
ISBN: 978-973-46-4084-3
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Pak Jun Do are un tata autoritar, director al unui orfelinat in Coreea de Nord. Pe masura ce creste printre orfanii nevoiti sa munceasca pentru supravietuire, Jun Do isi arata loialitatea fata de conducatorii poporului si ascutimea instinctelor. Din postura lui de „cetatean umil al celei mai mari natiuni intre natiuni”, micul ambitios urca in ierarhie; devine soldat, folosit pentru lupta in intunericul tunelelor, apoi un soi de rapitor profesionist, specializat in disparitia japonezilor de pe plaje; inclinatia lui spre limbi straine il propulseaza spre meseria de transmisionist, cu misiunea de a intercepta mesajele americanilor. Trece prin tot felul de momente atroce si vede lucruri terifiante.
Cu vremea, scopul supravietuirii e lasat in urma si tanarul Jun Do ajunge pe taramul detestat, America, cu o misiune de care atirna viitorul sau: va urma fie un drum luminos, alaturi de elita maretului stat, fie disparitia intr-o mina din care nimeni nu s-a mai intors.

„Povestea lui Jun Do performeaza un numar de vrajitorie neobisnuit: ia o realitate pura si dura, in toata lipsa ei de ratiune, si o umanizeaza, transformand-o in fictiune credibila.” (Zadie Smith)

„Un mare roman poate transforma improbabilul lucrurilor in palpabilitatea fictiunii. In asta sta geniul lui Adam Johnson, care, in romanul sau, se inspira dintr-un obiect din papier-mache, Coreea de Nord, si-l transforma intr-un loc real, ce ramane in memoria cititorilor.” (The Washington Post)

„Povestea lui Jun Do este un thriller plin de semnificatii politice despre lumea ascunsa a Coreei de Nord, cu toata mizeria, violenta si, cand nimeni nu se mai asteapta, cu iubirile ei ce infrunta orice absurditate impusa de apropierea conducatorului iubit.” (Pittsburgh Post-Gazette)


Carti similare cu Povestea lui Jun Do

Toate familiile sunt psihotice

Toate familiile sunt...

de Douglas Coupland

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cppuser
Recenzii: 0
Carti citite: 5