Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Mama

Mama

scrisa de Pearl S. Buck

Mama de Pearl S. Buck Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mama 17.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Pearl S. Buck
Traducator (i): Ioana Oprica
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-46-3244-2
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Cea mai tradusa scriitoare americana a tuturor timpurilor si laureata a premiului Nobel pentru Literatura 1938

Mama este povestea unei femei aparent neinsemnate, dintr-o lume indepartata si ingropata in istorie. Romanul zugraveste intr-un limbaj viu portretul unei femei sarace dintr-o regiune rurala a Chinei. Mama cea anonima, asemenea celorlalte personaje feminine din carte, este o reprezentare a milioanelor de femei „fara chip” din spatiul rural. Pe masura ce traditiile stravechi, pe care ea insasi le urmeaza cu sfintenie, incep sa se loveasca de idealurile epocii comuniste, eroina se vede silita sa-si gaseasca echilibrul in fata noului rol pe care taranimea chineza trebuie sa-l joace.

„Gratie extraordinarei sale intuitii, Pearl S. Buck a patruns in mintea si in sufletul unei taranci chineze, descoperind si apoi impartasindu-ne valorile primordiale ale existentei.” (The Times Literary Supplement)

„Pearl S. Buck are meritul incontestabil de a fi pus in lumina vietile unor oameni nestiuti, carora le-a conferit un destin universal.” (The New York Times)


Carti similare cu Mama

Băieții de la Nickel

Băieții de la Nickel

de Colson Whitehead

mai mult
Necazuri cu scoala

Necazuri cu scoala

de Daniel Pennac

mai mult
Tarmul syrtelor

Tarmul syrtelor

de Julien Gracq

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!