Underground. atentatul de la tokio si spiritul japonez

scrisa de Haruki Murakami

Underground. atentatul de la tokio si spiritul japonez de Haruki Murakami Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Underground. atentatul de la tokio si spiritul japonez 21 lei *
Underground. atentatul de la tokio si spiritul japonez 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Haruki Murakami
Traducator (i): Adina Mihaela Merlan
Numar de pagini: 616 pagini
ISBN: 978-973-46-0717-4
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Un nou titlu in seria de autor „Haruki Murakami” a „Bibliotecii Polirom”: Underground – un volum complex, de neocolit datorita importantei sale, o excelenta lucrare de literatura jurnalistica, semnata de unul dintre cei mai patrunzatori scriitori ai lumii.

Underground: Atentatul de la Tokio si spiritul japonez (1997) este o culegere de interviuri avand ca obiect atacul cu gaz sarin de la metroul din Tokio, una dintre cele mai criminale modalitati de a instaura teroarea, de care s-au facut responsabili membrii sectei religioase Aum Shinrikyo. Incercand sa descopere care au fost motivele profunde ce au dus la acest atentat, Haruki Murakami a stat de vorba cu supravietuitori ai catastrofei, dar si cu membri ai sectei. Prin intermediul diverselor voci surprinse aici, Murakami reuseste sa creioneze aspecte fundamentale ale spiritului nipon. Parcurgand aceste relatari, veti capata imaginea clara a unui eveniment ce s-ar putea repeta oricand si oriunde.

„Scopul lui Murakami este sa asculte si sa consemneze, in sectiuni separate, atat relatarile victimelor, cat si pe cele ale atentatorilor. Victimele sunt oameni obisnuiti: functionari sau angajati de la metrou care povestesc ce li s-a intamplat, cum au reactionat pe moment si ce efecte a avut acest eveniment asupra vietii lor ulterioare. Descrierea aceluiasi fapt din diferite puncte de vedere aminteste oarecum de Rashomon, iar povestile cuprinse aici fascineaza prin caracterul lor cumulativ: fiecare perspectiva adauga tabloului de ansamblu cateva detalii suplimentare, construind astfel o imagine complexa si nuantata.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu Underground. atentatul de la tokio si spiritul japonez

Cutia neagra

Cutia neagra

de Amos Oz

mai mult
Orb prin gaza

Orb prin gaza

de Aldous Huxley

mai mult
Daniel martin

Daniel martin

de John Fowles

mai mult



Recenzii

roberts roberts pe 2013-01-29 11:43:17 Rating:

"Luni, 20 martie 1995. O zi frumoasa de primavara. Vantul e rece si oamenii care merg pe strada poarta inca paltoane.
Te trezesti la aceeasi ora ca de obicei. Te speli pe fata. Iei micul dejun. Te imbraci si te indrepti spre gara. Apoi iei metroul catre munca. E aglomerat, ca-ntotdeauna. Nimic deosebit. O alta zi obisnuita din viata. Pana cand cinci barbati deghizati infig varful...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!